FAQ


Frequently Asked Questions (Veel gestelde vragen)


NOD32 / Smart Security

1. Huidige ESET NOD32 virusscanner licentie is verlopen, hoe kan ik deze licentie verlengen, zodat mijn virusscanner up tot date blijft?
Antwoord: Wanneer u uw huidige licentie wil verlengen en dus gebruik wil maken van de korting die u dan krijgt dient u het volgende te doen.
Op de bestelpagina van onze website dient u bij "Soort licentie" aan te geven dat het om "Verlenging licentie" gaat. Vervolgens wordt automatisch de korting berekend. U hoeft dus niet de licentie te verlengen via de weg die uw NOD32 virusscanner aangeeft.
Vervolgens dient u uw oude ESET NOD32 gebruikersnaam en wachtwoord door te geven. Dit hebben wij nodig om de verlenging te kunnen realiseren en is tevens ter verificatie.

2. Waar kan ik mijn ESET NOD32 virusscanner programma vinden op de pc?
Antwoord: In uw Windows "Start" menu staat ESET NOD32 onder "Programma's". Ook kunt u het programma vinden door te dubbel klikken op het groene pictogrammetje ESET NOD32 rechts onderin uw scherm naast de tijdklok.

3. Ik ben mijn licentiegegevens kwijt, wat moet ik nu doen?
Antwoord: Vraag uw licentiegegevens dan aan via deze pagina http://www.nod32.nl/support/faq/licentie.aspx. Mocht dit niet lukken via die pagina dan kunt u uw licentiegegevens opvragen door een ticket in te dienen via deze pagina http://helpdesk.nod32.nl/newticket.php

4. Hoe weet ik hoelang mijn ESET NOD32 licentie geldig is?
Antwoord:
Open uw NOD32 Virusscanner versie. Heeft u de nieuwste versie 4.0 van het programma, klik dan op de knop "Beveiligingsstatus"
Hier staat: "Licentie geldig tot:"**-**-****" (eind datum)

5. Wat is het verschil tussen ESET NOD32 en ESET Smart Security?
Antwoord:
ESET Smart Security heeft een handmatig instelbare firewall en een anti-spam filter voor Microsoft Outlook en Outlook Express. ESET NOD32 is een virusscanner met ook een firewall maar waar geen handmatige instellingen mogelijk zijn. ESET NOD32 heeft geen spamfilter voor Microsoft Outlook en Outlook Express. Uiteraard worden de e-mails wel op virussen gescand alvorens het bericht wordt geopend.
Dus mocht u veel last hebben van SPAM e-mail die u binnen krijgt met Outlook Express of Microsoft Outlook dan raden wij u ESET Smart Security aan. Mocht u gebruik maken van e-mail via de webbrowser zoals bijvoorbeeld Hotmail of Gmail en ontvangt u daar SPAM, dan heeft ESET Smart Securty dus ook geen zin.

6. Mijn gebruikersnaam en wachtwoord worden niet geacepteerd door de ESET NOD32 virusscanner wat moet ik doen?
Antwoord:
Als u uw huidige licentie hebt laten verlengen, kan het 1 a 2 dagen duren voordat de virusscanner de updates weer oppakt. Dit omdat dit de verwerkingstijd is van de server, omdat die in het buitenland staat.
Mocht dit niet het probleem zijn dan kunt u het beste de NOD32 virusscanner verwijderen en dan de computer opnieuw opstarten. Let op: Zorg ervoor dat u uw aangekochte licentiebrief met gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand heeft, dit heeft u nodig voor de nieuwe ESET NOD32 installatie.
Om te verwijderen: Ga naar het "Configuratiescherm", dubbelklik dan op het icoon "Software" of het icoon "Programma's verwijderen en of installeren" Zoek dan NOD32 Virusscanner in de lijst en verwijder deze.
Vervolgens downloadt u het programma opnieuw van deze locatie: www.mdgict.nl/nod32.msi En vervolgens installeert u het programma door de instructies op het scherm te volgen. Voor meer informatie wat betreft installatie klik op deze link: http://www.nod32.nl/handleiding.


G DATA

1. Waar kan ik mijn GDATA virusscanner programma vinden op de pc?
Antwoord:
In uw Windows "Start" menu staat GDATA onder "Programma's". Ook kunt u het programma vinden door te dubbel klikken op het rode pictogrammetje GDATA rechts onderin uw scherm naast de tijdklok.

2. Waarom krijg ik de melding "Registratienummer ongeldig" tijdens de online-registratie?
Antwoord:
Controleer of het ingevoerde registratienummer geen fouten bevat. Soms ontstaat er verwarring door het gekozen lettertype, omdat het verschil tussen de letter 'I' (van Isaak) en 'l' (van Lodewijk) en het getal '1' (één) niet goed is te zien. Hetzelfde geldt voor:

'B' en 8, 'G' en 6, 'Z' en 2 en 'O' en 0